ACP Behandeling

ACP (Autologous Conditioned Plasma) is een behandeling voor artrose, spier-, pees- of bandletsel. Deze behandeling kan de pijnlijke ontstekingsreactie in het gewricht afremmen en genezing van beschadigd weefsel bewerkstelligen.

Deze therapie bestaat uit het injecteren van lichaamseigen bloedplaatjes verrijkt plasma in het te behandelen gewricht. Voor deze behandeling nemen we een kleine hoeveelheid bloed af uit de hals van het dier, met behulp van een speciaal ontwikkelde, dubbele spuit. Na het afnemen van het bloed wordt dit gecentrifugeerd, hierbij wordt het plasma, met een hoge concentratie aan bloedplaatjes, gescheiden van de rest van het bloed. De bloedplaatjes bevatten een hoge concentratie aan groeifactoren. Dit, met bloedplaatjes verrijkte, plasma wordt in het aangedane gewricht geïnjecteerd.

Ons advies is om de ACP injectie, met een tussenpoos van zeven tot tien dagen, twee á drie keer te herhalen. Ervaring leert ons dat honden waarbij een injectie twee keer of vaker wordt uitgevoerd meer profijt hebben van de injectie dan honden waarbij de injectie maar één keer gegeven wordt. ACP heeft een langdurige werking tot een jaar.