ACP Behandeling

Vragen of doorverwijzen?

Contact

ACP behandeling bij artrose

ACP (Autologous Conditioned Plasma) is een behandeling voor artrose, spier-, pees- of bandletsel. Deze behandeling kan de pijnlijke ontstekingsreactie in het gewricht afremmen en genezing van beschadigd weefsel bewerkstelligen.

Werking van een ACP behandeling bij uw hond

Deze therapie bestaat uit het injecteren van met lichaamseigen bloedplaatjes verrijkt plasma. Dit wordt bij uw hond in het te behandelen gewricht geinjecteerd. Voor deze behandeling nemen we een kleine hoeveelheid bloed af uit de hals van het dier, met behulp van een speciaal ontwikkelde, dubbele spuit.

Na het afnemen van het bloed wordt dit gecentrifugeerd, hierbij wordt het plasma, met een hoge concentratie aan bloedplaatjes, gescheiden van de rest van het bloed. De bloedplaatjes bevatten een hoge concentratie aan groeifactoren. Dit met bloedplaatjes verrijkte plasma wordt in het aangedane gewricht geïnjecteerd.

Herhaling van de behandeling

Ons advies is om de ACP injectie, met een tussenpoos van zeven tot tien dagen, twee á drie keer te herhalen. Ervaring leert ons dat honden waarbij een injectie twee keer of vaker wordt uitgevoerd meer profijt hebben van de injectie dan honden waarbij de injectie maar één keer gegeven wordt. ACP heeft een langdurige werking tot een jaar.

Artrose verlichten

Bij de Specialistische Dierenkliniek Utrecht helpen wij uw dier met een ACP behandeling. Als verwijskliniek doen we dit na doorverwijzing van uw dierenarts.

Behalve ACP als artrosebehandeling kunnen andere vormen van behandelen helpen bij uw hond of kat met artrose. Zo wordt onderstaand vaak ingezet:

  • Afvallen: aanpassing in voeding en gewicht.
  • Beweging: meer bewegen helpt het afvallen, maar kan ook juist pijnlijk zijn voor uw dier.
  • Medicijnen
  • Stamcelbehandeling
  • Operatie
  • Fysiotherapie

Doorverwijzing

Wilt u naar ons doorverwijzen als dierenarts, neem contact met ons op.

Wilt u als diereigenaar met uw hond met artrose naar ons worden doorverwezen, geef dan deze voorkeur aan bij uw eigen dierenarts.