Slepende achterpoten

Vragen of doorverwijzen?

Contact

Oorzaak slepende achterpoten bij hond of kat

Sleept uw hond of kat met zijn of haar achterpoten? Dit kan verschillende oorzaken hebben. In veel gevallen is het te herleiden tot een probleem in het ruggemerg, maar ook doorbloedingsproblemen, beiderzijds kruisbandletsel of zenuwafwijkingen kunnen dit beeld geven.

Orthopedisch en neurologisch onderzoek

Onze specialist zal een orthopedisch en neurologisch onderzoek uitvoeren, om te bepalen het probleem zich ongeveer bevindt.

In veel gevallen is het te herleiden tot een ruggemerg probleem.

In de meeste gevallen zal hierna een CT scan gemaakt worden. Door middel van een CT scan kan je bijvoorbeeld een hernia, tumor of ontsteking van de tussenwervelschijven diagnosticeren.

Slepende achterpoten: behandeling

Een embolie of infarct is in de meeste gevallen met rust en medicatie te behandelen, maar daarvoor moeten eerst een hernia, tumor of ontsteking worden uitgesloten.

In specifieke gevallen is een MRI noodzakelijk om de diagnose te kunnen stellen. Vraag bij de dierenarts naar een een verwijzing.

Mocht u vragen hebben of twijfelt u ? Neem dan contact met ons op.

Hond verlamd: oorzaken

Bij honden, voornamelijk teckels en franse bulldoggen, is een hernia de meeste voorkomende oorzaak van verlamming.

Vaak zijn er bij een hernia problemen klachten zoals zenuwuitval, verlamming achterpoot, trage reflexen van de voor en/of achterhand, hals- en rug pijnlijkheid. In de meeste gevallen zal uw dierenarts u op korte termijn doorverwijzen naar onze kliniek voor verder onderzoek en behandeling.

Operatie verlamde achterpoten

Bij slepende of verlamde achterpoten is een operatie nodig wanneer er een rug- of halshernia is vastgesteld, indien de verlammingsverschijnselen toenemen binnen 48 uur. Bij zeer ernstige uitvalsverschijnselen met uitval van pijnreflexen is operatie direct noodzakelijk. In dit geval is het belangrijk om snel te opereren, des te beter is de prognose.

Twijfel?

Twijfelt u? Neem dan contact met ons op.