Neurochirurgie

Vragen of doorverwijzen?

Contact

Neurochirurgie bij hond of kat

Bij neurologische problemen zoals zenuwuitval, verlamming, hals- en rugpijnlijkheid of een slingerende gang kan uw huisdier doorverwezen worden naar onze kliniek. Op het gebied van herniaoperaties zijn wij één van de ‘leading clinics’ van Nederland, zo behandelen wij meer dan 150 hernia patiënten per jaar. De beeldvorming vindt plaats door middel van röntgenonderzoek, contrastonderzoek, liquorpuncties (afname hersen-/ ruggenmergvloeistof). Meestal wordt gebruik gemaakt van een 128 slice CT-scan. Tevens kunnen we binnen zeer korte tijd een MRI of elektrofysiologisch onderzoek voor uw huisdier aanvragen.

Een Europees Specialist Neurologie heeft na de opleiding tot dierenarts, nog een aanvullende opleiding gevolgd van 4 jaar en afgesloten met een Europees examen. Tijdens deze aanvullende opleiding heeft hij of zij zich gespecialiseerd in de Neurologie. Om de kennis van Europees specialisten te waarborgen moeten zij zich iedere 5 jaar opnieuw re-certificeren om de titel specialist te mogen behouden.

Voor spoedpatiënten, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van verlamming bij hernia patiënten of wervelbreuken, zijn we ook buiten openingstijden voor uw dierenarts telefonisch bereikbaar. Tijdens openingstijden is het mogelijk, om met een verwijzing van uw dierenarts, direct contact op te nemen om zo snel mogelijk in te kunnen grijpen. In veel gevallen is dit van groot belang om tot een goed resultaat te komen.

Indien u specifieke vragen heeft over behandelingen, onderzoeken, operaties of kosten, neemt u dan gerust contact op met de kliniek. Onze specialisten en assistentes staan u graag te woord.

Klantervaringen:

Vragen of doorverwijzen?

Contact


Rug- en halshernia