Oogheelkunde

Indien uw dier problemen heeft met het oog of oogleden, kunt u door uw dierenarts worden doorverwezen naar onze kliniek. U kunt bij ons terecht voor alle behandelingen en chirurgie van het oog, zoals onder andere:

 • Cataract chirurgie
 • Cornea reconstructie
 • ECVO oogonderzoek
 • Glaucoom behandeling en management
 • Ooglid en derde ooglid chirurgie, waaronder:
  – Cherry eye
  – Distichiachis
  – Entropion
  – Ooglid reconstructie
  – Ooglid tumor

Een Europees specialist Oogheelkunde heeft na de opleiding tot dierenarts, nog een aanvullende opleiding gevolgd van 4 jaar en afgesloten met een Europees examen. Tijdens deze aanvullende opleiding heeft hij of zij zich gespecialiseerd in de Oogheelkunde. Om de kennis van Europees specialisten te waarborgen moeten zij zich iedere 5 jaar opnieuw re-certificeren om de titel specialist te mogen behouden.

Onze expertise en focus ligt op cataract chirurgie en breidt zich uit naar reconstructie van het hoornvlies en ooglidcorrecties (zoals bij kortsnuitige rassen), waarbij wij gebruik maken van de modernste apparatuur op dit gebied.

Met een doorverwijzing van uw dierenarts is het mogelijk om contact met ons op te nemen en een afspraak te maken. Indien u specifieke vragen heeft over behandelingen, onderzoeken, operaties of kosten, neemt u dan gerust contact op met de kliniek. Onze specialisten en assistentes staan u graag te woord.