Eerste trommelvliesbuisjes binnen onze kliniek een feit!

Op donderdag 22 juni zijn de eerste trommelvliesbuisjes binnen onze kliniek geplaatst.
De buisjes zijn geplaatst bij Djego, een Cavalier King Charles Spaniël met last van doofheid. De buisjes worden geplaatst door middel van een kleine snede in het trommelvlies. Dit geschiedt met behulp van microchirurgische technieken onder video-otoscopische begeleiding.

Nadat het dikke slijm uit het middenoor is opgezogen en de middenoorholte is gespoeld, wordt het buisje als een boordenknoopje in het sneetje van het trommelvlies geplaatst; het ene uiteinde steekt in het middenoor, terwijl het andere uiteinde zich in de gehoorgang bevindt. Net als bij kinderen wordt het buisje geleidelijk uit het trommelvlies gedrukt. Het blijft ongeveer 3-12 maanden zitten. Soms is dan de situatie hersteld, soms moeten de buisjes voor nog een periode vervangen worden.

Hopelijk kan Djego door middel van het plaatsen van de buisjes weer beter horen en heeft hij minder last van pijn door de druk op zijn trommelvliezen. De operatie heeft hij in ieder geval goed doorstaan. Voor meer informatie over deze ingreep bij onze kliniek, informeren wij u graag via: 030 – 251 35 10.

Onderstaande link biedt (Engelse) achtergrond informatie, een publicatie van onderzoek verricht door onze KNO-specialist naar deze aandoening:
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jsap.12397/epdf?r3_referer=wol&tracking_action=preview_click&show_checkout=1&purchase_referrer=
www.google.nl&purchase_site_license=LICENSE_DENIED_NO_CUSTOMER