Oogheelkunde (vervolg)

–Terug naar eerste pagina–

  • Ectropion
    Bij ectropion is de ooglidrand van uw hond of kat naar buiten gekruld. Daardoor staat het oog te open en is het gevoelig voor invloeden van buitenaf, zoals wind, stof en vuil, waardoor de ogen snel ontsteken. Uw dierenarts kan uw hond of kat verwijzen naar onze dierenarts-specialist voor verder advies en behandeling.
  • Distichiasis
    Normaal gesproken zijn de randen van het ooglid onbehaard. Bij distichiasis zitten er toch haartjes op de oogrand die het hoornvlies van het oog irriteren. Om deze te verwijderen zal uw dierenarts u doorsturen naar een oogspecialist, een dierenarts die doorgestudeerd heeft en oogheeldkundig dierenarts-specialist is. Bij de SDU zijn we in het bezit van speciale apparatuur om dit te doen.
  • Hond of kat blind
    Blindheid kan plotseling of geleidelijk ontstaan. Er zijn vele verschillende oorzaken mogelijk, zoals onder andere eerder genoemde hoornvlies problemen, staar, netvlies problemen, hoge bloeddruk, en groene staar (glaucoom; te hoge oogdruk). Het is belangrijk om de oorzaak van blindheid bij uw hond of kat zo snel mogelijk vast te stellen om deze zo snel mogelijk te kunnen behandelen om pijn weg te nemen. Uw dierenarts kan uw hond of kat verwijzen naar onze dierenarts-specialist oogheelkunde voor verder advies en behandeling.

Wanneer naar de oogheelkundig dierenarts-specialist?

Neem contact met ons op wanneer u bovenstaande problemen ervaart met uw dier. Onze specialist oogheelkunde helpt u en uw dier graag verder.

Om te zorgen dat u naar de juiste specialist verwezen wordt is het belangrijk dat u eerst bij uw eigen dierenarts bent geweest voor een verwijzing. Deze lokaliseert het probleem en verwijst u door naar de juiste specialist voor een consult en mogelijk vervolgonderzoek.

U bent altijd vrij om uw dierenarts te vragen voor een doorverwijzing naar een specialist.

Twijfelt u? Neem dan contact met ons op.

Vragen of doorverwijzen?

Contact