Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak heeft u altijd een verwijzing nodig van uw dierenarts.

Alleen op verwijzing

Net zoals in de humane zorg (de zorg voor mensen), heeft u voor een afspraak met een specialist van SDU een verwijzing nodig van uw dierenarts. Hier kunt u bij uw dierenarts om vragen.

Meer uitleg over hoe de zorg voor dieren in Nederland georganiseerd is? Bekijk deze video

Verwijsbrief van uw dierenarts

In de verwijsbrief staan alle gegevens en de ziektegeschiedenis van uw dier vermeld. Uw dierenarts kan deze verwijzing naar ons mailen.

Afspraak maken voor uw dier

Heeft u een verwijzing van uw dierenarts en wilt u een afspraak maken? Ga naar onze contactgegevens. Krijgt uw huisdier medicatie of is het jonger dan drie maanden? Bespreek dit dan bij het maken van de afspraak.

Belangrijk als u bij ons op afspraak komt:

Bent u dierenarts? Ga naar: verwijzers

Onderzoeken voor fokkers

Wilt u een afspraak maken voor officieel onderzoek in verband met fokkerij? Ga naar: afspraak fokkerij

Verloop afspraak bij SDU

Lees eerst de coronamaatregelen bij SDU

Melden bij de balie

Bij binnenkomst mag u zich melden bij de balie. Onze balie assistente noteert hier uw gegevens en die van uw huisdier. Let erop dat u uw legitimatiebewijs bij de hand heeft. Gegevens van uw huisdier zoals de patiëntenkaart, bloedonderzoeken of röntgenfoto’s hebben we vaak al via de verwijzing van uw eigen dierenarts binnengekregen. Als u informatie heeft meegekregen, dan mag u dat aan de balie assistente geven.

Het consult bij de specialist en onderzoek

Tijdens het consult wordt uw huisdier uitvoering nagekeken. Eventueel aanvullend onderzoek wordt zoveel mogelijk op dezelfde dag uitgevoerd. Soms is het nodig om hiervoor een vervolgafspraak in te plannen. Doordat de meeste onderzoeken in het SDU plaatsvinden, kunnen wij u vaak direct na het onderzoek de uitslag vertellen.

Krijgt uw dier een CT-scan, of moet er iets onderzocht worden in het laboratorium? Dan kan het een paar dagen kosten totdat u de uitslag krijgt. Zodra de uitslag van deze onderzoeken bij de arts bekend is, nemen wij contact met u op.

Behandelingen

De meeste behandelingen kunnen direct uitgevoerd worden. Soms is het nodig dat uw dier voor een behandeling (een dag) opgenomen moet worden.