Nieuwe specialisten SDU

Drie dierenartsen gestart met hun opleiding voor Europees Specialist Chirurgie

Utrecht, 8 december 2020 – De Specialistische Dierenkliniek Utrecht (SDU) is een opleidingsprogramma gestart voor Europees specialisten Chirurgie. Hiermee is de SDU, dat onderdeel is van AniCura, naast de universiteit Utrecht een van de weinige opleidingsplaatsen voor Europees specialisten in Nederland.

In Nederland is er een groot tekort aan dierenartsen en dierenarts-specialisten. Ook de Specialistische Dierenkliniek Utrecht (SDU) ziet een toename in het aantal patiënten en de vraag naar hoogwaardige dierzorg. Om dierenklinieken en huisdiereigenaren nu en in de toekomst te kunnen voorzien van hoge kwaliteit dierzorg investeert de specialistische dierenkliniek in het opleiden van nieuw talent.

De dierenartsen in opleiding staan onder begeleiding van Europees Specialist Chirurgie en General Manager van de SDU, Edgar Scheepens en Gert ter Haar, Europees Specialist KNO- weke delen chirurgie. “Met ons opleidingscentrum hopen we kundige dierenarts-specialisten op te leiden en zo onze bijdrage te leveren aan de toekomst van de diergeneeskunde in Nederland”, aldus Edgar Scheepens.

Afgelopen periode zijn drie dierenartsen bij de SDU gestart met de opleiding voor Specialist Chirurgie, resident ECVS. Dit zijn Claire Oorsprong, Emile Pickee. Rick Beishuizen is al drie jaar in opleiding en heeft zich recent aan het team in Utrecht toegevoegd om zijn opleiding af te ronden.

 

Om deze specialistische behandelingen en operaties te kunnen aanbieden, is het belangrijk dat dierenartsen een plek krijgen om zich kunnen specialiseren. AniCura draagt hieraan bij door te investeren in een uitbreiding van het aantal opleidingsplekken. Naast de SDU, zijn er dierenartsen in opleiding tot dierenarts-specialist in: