Drie dierenartsen gestart met opleiding specialist

Utrecht, 8 december 2020 – De Specialistische Dierenkliniek Utrecht (SDU) is een opleidingsprogramma gestart voor Europees specialisten Chirurgie. Hiermee is de SDU, dat onderdeel is van AniCura, naast de universiteit Utrecht een van de weinige opleidingsplaatsen voor Europees specialisten in Nederland.

In Nederland is er een groot tekort aan dierenartsen en dierenarts-specialisten. Ook de Specialistische Dierenkliniek Utrecht (SDU) ziet een toename in het aantal patiënten en de vraag naar hoogwaardige dierzorg.

Nieuw talent

Om dierenklinieken en huisdiereigenaren nu en in de toekomst te kunnen voorzien van hoge kwaliteit dierzorg investeert de specialistische dierenkliniek in het opleiden van nieuw talent.

De dierenartsen in opleiding staan onder begeleiding van Edgar Scheepens, Europees Specialist Chirurgie en General Manager van de SDU en Gert ter Haar, Europees Specialist KNO- weke delen chirurgie“Met ons opleidingscentrum hopen we kundige dierenarts-specialisten op te leiden en zo onze bijdrage te leveren aan de toekomst van de diergeneeskunde in Nederland”, aldus Edgar Scheepens.

Afgelopen periode zijn drie dierenartsen bij de SDU gestart met de opleiding voor Specialist Chirurgie, resident ECVS. Dit zijn:

Rick is al drie jaar in opleiding en heeft zich recent aan het team in Utrecht toegevoegd om zijn opleiding af te ronden.


Opleidingen tot dierenarts-specialist

Om deze specialistische behandelingen en operaties te kunnen aanbieden, is het belangrijk dat dierenartsen een plek krijgen om zich kunnen specialiseren. AniCura draagt hieraan bij door te investeren in een uitbreiding van het aantal opleidingsplekken.

Naast de SDU, zijn er dierenartsen in opleiding tot dierenarts-specialist in:

Wat is een dierenarts-specialist?

Hierover wordt veel gezegd op de Zorg Wijzer van AniCura. Ga naar: Zorgwijzer