wat is een dierenarts-specialist

Wat is een Europees specialist in diergeneeskunde

In sommige gevallen heeft uw eigen dierenarts niet de specifieke kennis, apparatuur of mogelijkheden om uw dier verder te behandelen. In dit geval kan uw dierenarts uw dier doorverwijzen naar een Europees specialist.

Meerjarige specialisatie opleiding na opleiding tot dierenarts

Een Europees dierenarts-specialist heeft, na de opleiding diergeneeskunde, een vierjarige specialisatie-opleiding gevolgd en zich daarin gespecialiseerd in een bepaald vakgebied binnen de diergeneeskunde, zoals:

Deze aanvullende specialisatie opleiding wordt afgesloten met een erkend Europees examen. Dit examen wordt afgenomen bij de European Board of Veterinary Specialisation. Een Europees dierenarts-specialist is na het behalen van dit examen nog niet uitgeleerd.

Verplichte nascholing en herregistratie

Nadat de dierenarts-specialist een specialistenopleiding heeft gevolgd, moet hij of zij continu bijblijven in het vakgebied door:

Zo blijft de kwaliteit van de specialist gewaarborgd.

Bij SDU altijd zorg van een specialist (in opleiding)

SDU is de enige kliniek in Nederland waar alleen Europees specialisten en Europees specialisten in opleiding werkzaam zijn. Daarnaast zijn we de enige privé-kliniek in Nederland met een Europees specialist anesthesiologie en pijnbestrijding. Hierdoor kunnen we uw huisdier de allerbeste zorg bieden.

Bij SDU werken specialisten in de vakgebieden:

Wat zijn de voordelen van een Europees dierenarts-specialist?

Een dierenarts-specialist voert enkel onderzoek en behandelingen uit binnen zijn of haar vakgebied. Daarom heeft de specialist hierin veel meer ervaring en kennis dan een gewone dierenarts.
Daarnaast werkt de specialist met de beste apparatuur en heeft het kennis van de laatste ontwikkelingen en behandelingen binnen het vakgebied. Dit heeft voor u en uw dier de volgende voordelen:

Zo weet u of een dierenarts echt een specialist is

Belangrijk om te weten is dat de titel specialist geen beschermde titel is en door elke dierenarts gebruikt kan worden. Hierdoor is het onderscheid voor huisdiereigenaren soms moeilijk te maken.

Twijfelt u? Op de website van de European Board of Veterinary Specialisation kunt u controleren of u daadwerkelijk met een erkend Europees Specialist te maken hebt. Wees ook niet bang om te vragen naar de kwalificaties van de arts. U mag de arts ook altijd om een doorverwijzing of second opinion vragen.

Alleen met verwijzing naar specialist

Net zoals in de humane zorg (de zorg voor mensen), heeft u voor verwijzing naar specialist een verwijzing nodig.  Meer uitleg hoe dat precies in elkaar zit? Bekijk de video. 

 

 

Vragen of advies

Heeft u een vraag, of wilt u advies? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Neem contact met ons op

Contact