puppy bij dierenarts
Specialistische Dierenkliniek Utrecht

Specialismen SDU

Alleen specialisten

AniCura Specialistische Dierenkliniek Utrecht (SDU) is de enige kliniek in Nederland waar alleen Europees specialisten of Europees specialisten in opleiding werkzaam zijn. Voor de volgende specialisaties kunt u bij SDU terecht: 

Waarom de keuze voor een Europees dierenarts-specialist?

Een Europees dierenarts-specialist heeft de laatste specialistische kennis en jarenlange ervaring in huis om uw dier te helpen met zorg van hoogste niveau. Deze kennis wordt als volgt verkregen en gewaarborgd:

  • Na de opleiding tot dierenarts heeft een Europees specialist nog vier jaar langer doorgestudeerd in een specifiek deelgebied van de diergeneeskunde.
  • Deze opleiding wordt afgesloten met een Europees erkend examen. Alleen na afronding van het Europees examen mag de titel ‘Europees specialist’ gebruikt worden.
  • Om de titel Europees specialist te mogen behouden moet de registratie iedere vijf jaar opnieuw worden verlengd, met de voorwaarde dat aan bepaalde strenge eisen is voldaan. Op deze manier worden de kennis en kunde van de Europees specialisten gewaarborgd.

Lees ook: wat is een Europees dierenarts-specialist

We heten u van harte welkom bij ons in de kliniek. 

Neem contact met ons op

Contact