Specialistische Dierenkliniek Utrecht - SDU

Anesthesiologie

Uw dierenarts-specialist anesthesiologiebij SDU

SDU is één van de weinige dierenklinieken met een Europees specialist op het gebied van anesthesiologie. U kunt bij ons terecht met een doorverwijzing van uw dierenarts.

Anesthesiologie bij SDU

Onze Europees specialist anesthesiologie verzorgt onder andere:

  • de pre-anesthetische evaluatie en risico-inschatting
  • voorbereiding op of verbeteren van de toestand van de patiënt om de anesthesie en/of operatie beter te kunnen doorstaan
  • op maat stellen van de zorg en bewaking rondom de anesthesie en operatieve ingreep
  • keuze van de medicatie om er zo voor te zorgen dat de patiënt diep genoeg in narcose blijft en de pijn tijdens behandeling goed onderdrukt wordt
  • complexe zorg rondom de ademweg en ademhaling
  • interpretatie van de vitale functies tijdens de procedure en zo nodig ondersteunen of bijsturen met het doel de patiënt na de ingreep vlot en prettig wakker te laten worden (uitleiding)
  • begeleiden van de uitleiding en recovery van hoog risico patiënten

Pijnmanagement van hoog niveau

Doordat onze specialist anesthesiologie ook gespecialiseerd is in  pijnmanagement, kunt u bij ons rekenen op de beste beheersing van pijn tijdens en na een ingreep. Zo wordt er tijdens een operatie naast een verdovend middel ook pijnstilling gegegeven. Ook een juiste behandeling van pijn na een operatie is belangrijk, om zo chronische pijn bij uw dier te voorkomen. 

Specialistische kennis en moderne apparatuur

Met een Europees specialist anesthesiologie heeft SDU de beste kennis en kwaliteit in huis om uw huisdier op een zo veilig mogelijke manier een anesthesie te laten ondergaan. Lees ook: verschil tussen dierenarts en Europees dierenarts-specialist

Wanneer naar dierenarts-specialist anesthesiologie?

Mogelijk heeft uw dier door onderliggende aandoeningen bij een sedatie of narcose meer kans op complicaties. In dat geval kan uw dierenarts u doorverwijzen naar onze specialist. U bent altijd vrij om uw dierenarts te vragen naar een doorverwijzing naar een specialist.

Twijfelt u, of heeft u vragen over anesthesie bij uw dier? Neem dan gerust even contact op met ons. Onze specialist en assistentes helpen u graag verder.

Neem contact met ons op

Contact

Lees ook: