Specialistische Dierenkliniek Utrecht - SDU

Diagnostische beeldvorming bij huisdieren

Uw dierenarts-specialisten beedlvorming bij SDU

Bij SDU kunt u op doorverwijzing van uw dierenarts een CT-scan, röntgenfoto of echo laten maken door onze specialisten diagnostische beeldvorming (radiologen).

Echografie, röntgen en CT-scans bij SDU

Specialisten diagnostische beeldvorming (radiologen) zijn gespecialiseerd in het in beeld brengen van afwijkingen en ziekten bij uw huisdier. Dit doen zij met röntgenfoto’s, echografie, CT- en MRI-scans. Deze onderzoeken helpen uw dierenarts of onze specialisten bij het stellen van een diagnose. De radioloog maakt en/of beoordeelt onder andere:

  • röntgenfoto’s, beoordelen van borstholte, buik, botten en contrastonderzoek
  • echografisch onderzoek, bijvoorbeeld van hart, longen, lever, milt, darmen en blaas
  • CT-scan, bijvoorbeeld van longen, wervelkolom, neusholte en botten
  • MRI-scan, bijvoorbeeld van hersenen of wervelkolom

Moderne apparatuur in eigen huis

SDU heeft hoogkwalitatieve apparatuur in huis om snel röntgenfoto’s, echo’s en CT-scans te maken. Een MRI-scan kunnen we op in korte tijd voor u op een andere locatie regelen. Zo kunnen we uw dier zo snel mogelijk helpen met de allerbeste zorg.

Specialistische kennis in diagnostische beeldvorming

Het juist interpreteren van echo’s, röntgenfoto’s, CT- en MRI-scans is een lastig vak. Bij SDU werken alleen dierenarts-specialisten of dierenartsen-specialisten in opleiding. Met een aanvullende specialistenopleiding van vier jaar, regelmatige verplichte bijscholing en jarenlange ervaring helpen onze radiologen u snel en een juiste diagnose voor uw dier. Lees ook: verschil tussen dierenarts en Europees dierenarts-specialist

Contact of advies

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met ons, we helpen u graag met advies.

Neem contact met ons op

Contact